Daniel Wellington

 
 
 
 
 
Denna kom min pojkvän hem med till mig igår. Gissa om jag blev överraskad och glad! Världens bästa är han <3 Har velat ha denna klockan jättelänge men har hela tiden skjutit på det då jag tycker det är lite dyrt att bara gå och köpa en klocka sådär för dem pengarna.. Men igår blev den min ändå och jag var så lycklig :) älskar dig Alex!
 

Åh torsdag


... Härliga torsdag! Klockan ringde kvart över fem och jag lovar att jag inte hade någon som helst lust att gå upp. Men min ängel gick upp och körde mig till jobbet, så jag slapp gå i åsk/regnvädret. Det är kärlek det!

Jobbade 06:30-15:48 för att vara exakt. Fick skjuts hem av syrrans kille som hade varit på introduktionsutbildning hela dagen. Och nu är jag hemma tänkte jag skriva. Men det är jag ju inte för jag är på väg till kvantum i denna skrivande stund. Man måste utnyttja varje minut i livet till fullo därför bloggar jag samtidigt som jag går. Nä det är inte därför jag gör det nu ljög jag.

Har en riktigt fuldag idag faktiskt och är inte alls på humör. Känner mig ofräsh trots att jag nyss duschat och bölig trots att jag inte har något att vara det för. Tjock även fast vågen visade minus idag. Ja ni vet hur vi tjejer är. Juste!! Det var ju därför jag började skriva detta inlägget från början. Vågen visade -1,4 kg idag. Skit bra! Men vad gör det när jag ändå känner mig tjock ;-)

Nä nu ska jag handla middag. Ta hand om er!



Övningsköra

 
Japp! Det gjorde jag minsann igår. Det var väldigt längesen sist men tusan jag tyckte det gick bra. Nu ska det köras 1-2 ggr i veckan! I december fyller Alex tjugofyra så då får jag köra med han också om jag vill köra privat så länge. Men det tror jag att jag vill. Jag har ju provat att gå på körskola innan, och jag vill gärna vara mer säker på min körning innan jag ska köra med en körskolelärare. Jag har tyvärr att en tendens att bli väldigt nervös då. Tro det eller ej, haha.
 
Förutom att köra var jag ute på en långpromenad med min mami igår också. Inte varje dag man blir "påcyklad." Ont gjorde det i handen men ingen smärta jag inte kunde uthärda... Tur Oliver inte blev skadad, som hade benet utanför vagnen, då hade det blivit en annan historia ;-) Det var en ung tjej som tydligen hade tankarna på helt fel ställe. Vi gick på en bred cykelochgång bana (på höger sida) och det fanns jätte mycket plats på vänster sida för cyklar att komma förbi. Men i full fart flyger hon in imellan oss bakifrån, mamma får styret i ryggen och jag något annat på handen/armen. Hon stannar och ursäktar sig "im sorry, im sorry". Efter nån minut när hon lugnat sig och fattat vad som hänt säger hon "oj, jag tänkte på engelska...." sen hoppade hon på cyklen igen och cyklade iväg. Okej?! Tänk på vad fan du vill men titta gärna framåt när du cyklar.... haha.
 
Nu ska jag käka mannagrynsgröt sen är tanken att jag ska duscha och sminka mig. Gå ner i stan och försöka hitta något att ha på mig på galan på lördag... Sen en långprommis och efter det hem och städa lägenheten lite.
 
 
En bild på min lillebror och storasyster från förra julafton. Den dagen är den enda som får mig att längta efter vinter, snö, kyla, regn och rusk. Julafton är som bäst när vi alla är samlade <3

LEDIG

 
Gårdagen (Måndag) var efterlängtad! Äntligen ledig efter helgens jobb ett stort plus i kanten var ju att Alex också var ledig :) Att få börja dagen med att ligga och dra sig i sängen ihop det är något som värdesätts när man aldrig kan göra det annars.. Vi jobbar ju tyvärr alltid om varandra! Han i veckorna och jag på helgen så någon av oss ska alltid upp i tidigt. Iallafall så var det mysigt och efterlängtat.
 
Lite senare på förmiddagen åkte vi till väla oh handlade lite och sen lunchade vi på ikea :) Köpte lite bra och ha saker, sånt som aldrig är kul att köpa men som "behövs". Lite nya sminkpennor, schampoo från goldwell, sportbh, tights... Var en runda på Zara också och jag kan säga det är farligt att gå in i den affären! Iallafall för mig! Jag älskar att köpa just jackor and guess what.. hela affären var full med snygga höstjackor! Både jag och Alex hittade favoriter. Men vi väntar lite :-) Ni har väl hört knepet att om man vill ha någonting som är lite dyrare, så går man hem och tänker efter lite, tänker man fortfarande på plagget/saken ett par dagar/veckor efter ja då är det ju värt ;-) haha.. Fast jag tror nog bara det är vi tjejer som tänker så... *ler
 
Avslutade kvällen med att laga massa matlådor alá viktväktarmat till mig. Chili con carne med ris blev det. 6 lådor. Så nu har jag mat de gånger jag inte orkar ställa mig och räkna. Typ i helgen när jag jobbar ;-) Efter det lagade vi middag till oss båda. Sen besökte vi utegymmet på lill-olas en sväng :)
 
Älskar våra lediga dagar Alex! Du är den bästa ♥ Nu ska jag åka till kävlinge! vi hörs :)
 
 
 
 

Jobb


Nu beger jag mig till jobb för helgens andra arbetspass! Ikväll kl 19 får jag äntligen hålla lite lördag m. mitt hjärta innan det är dags för 12 timmar imorrn!

Denna veckan har gått jätte fort, förmodligen känns det så eftersom man haft semester och varit ledig på helgerna ;-) vad gör ni för nått? Det ekar i kommentarsfältet! Någon som varit på Malmö festivalen nåt? Detta är första året på många som jag inte besökt festivalen en enda dag. Men jag har inte haft något sug alls. Var det bra? Ni som var där.

Nä nu måste jag springa! Ciao


Vägning

 
För en vecka sen idag började jag käka efter vv igen. Idag hade jag vägdag och vågen visade -2 från förra veckan. helt okej resultat men jag vill ha meeeer. Nu gäller det att fortsätta och kämpa på och det ska jag absolut göra. Var ute på en 80 minuters pw innan och nu lagar jag lunch.
 
Ikväll ska vi till kävlinge och hälsa på hos mamma :) hade lite lektion för henne igår om propoints så nu ska hon också försöka sig på det. Hon börjar bra.. fick nyss ett mms på köttfärsåsen hon lagat :) haha.
 
Imorgon är det dags för jobb igen. Var tar veckorna vägen? Jag hinner inte med. Nästa vecka jobbar jag fyllnadstid på torsdagen sen är jag ledig på lördagen. Då är det boxningsgala. Kommer bli galet. Om någon är intresserad av en biljett så hör av er! Tro mig det är riktigt spännande att se boxning live.
 

Baka kaka


Gokväll!
Vad gör ni? Här hemma var vi uttråkade så vi satte igång och bakade lite kladdkake-muffins :) Eftersom det blir lite för dyrt med såna muffins för mig (om vi tänker i pro points) så hittade jag på en egen liten dessert till mig för mina återstående 5pp för dagen.

Snabb äpplekaka alá Emma

Krossa ett digestivekex i botten på ett glas (2pp) Riv ett äpple och stek i 1 tsk smör (1pp), lite sötningspulver och kanel. Bara nån minut behövs. Häll blandningen ovanpå det krossade kexet. Toppa med 3 msk vaniljkesella (2pp) Voila! ;)


Onsdag


Hej på er! Hur är läget? Med mig är det fint. Förutom att jag är irriterad på mina nya linser. Har ju aldrig haft linser eller glasögon innan och igår hämtade jag ut mitt första par. Dessa ska jag ha på prov i två veckor sen ska jag på återbesök. Jag har tydligen ett brytningsfel. Tycker det är otroligt drygt, dom retar mig i ögonen och jag ser knappt nåt bättre alls på längre håll. Det var ju det jag ville få bukt med nu så jag kan börja övningsköra.

Då tycker mamma att jag ska bojkotta linser och bara använda glasögon. A l l t i d. Då tycker Emma att det kan mamma fullständigt glömma. Kan acceptera att se ut som nån 30+ mattelärare någon gång då och då där hemma framför tvn men icke ute bland folk. Haha. Får hoppas det löser sig och att jag får bättre styrka på linserna sen, ska säga till om det.

Oj nu handlade detta inlägget mest om mina ögon när jag egentligen tänkte berätta att jag sitter på stationen i kävlinge och ska åka hem. Har varit i Kävlinge sen klockan 11. Gud vad en dag med familjen går fort när man bara ses en gång i veckan. Tråkigt att jag brukar åka hem vid fem tiden så jag hinner inte alltför ofta träffa syskonen och styvpappa. Men imorgon kväll ska vi dit och hälsa på :)

Nu ska jag hem och laga mat!


Emporia

 
För ett tag sen berättade Alex för mig att de skulle öppna ett nytt köpcenter i Malmö vid arenan. Jag hade ingen aning om detta (han är bättre uppdaterad på alla nyhetssidor än jag) och vet egentligen inte mer än att det ska bli gigantiskt? Surfade nyss in på en blogg där en kille har tagit en bild inne i centrat och skrivit att de öppnar den 25 oktober redan. Hur kul. Ser fett ut :)
 
 

Runkeeper


Känner mig helt slö i kroppen idag. Ni vet när man inte har ätit på jättemånga timmar och blodsockret faller... Så känner jag mig. Trots att jag ätit. Både frulle och lunch. Jobbigt och man orkar inte göra någonting :(

Innan det här måendet kom och hälsade på hann jag iallafall med en prommis...


Shoes

 
Har massor med skor (och kläder för den delen) som förmodligen bara kommer få stå och förfalla i min garderob, därför tänkte jag att ni kanske är intresserade av ett par nya till er samling?
 
Här är två par skor helt oanvända, båda två har nypris 350:- och mitt pris blir 160:- Båda skorna är storlek 38.
 
 
 
 
 
 
 
Om intresse finns så är det bara och höra av er antingen på mailen eller i kommentarsfältet!
 
 
 
 

Frukost


Mannagrynsgröt och äpplen med kanel! Mmmm. Älskar gröt och i VV är det faktiskt grönmarkerat (innebär att du bör välja det) istället för bröd och andra saker. ;)

Ligger i soffan och kollar på The doctors! Gillar det programmet. Man lär sig mycket om mycket. Myter och tips om bantning sjukdomar träning m.m Intressant! Funderar på vad jag ska göra idag. Halv fem idag ska jag ju till Hbg och hämta mina linser men tills dess har jag ju lite tid att döda ;)

Återkommer!



SUN


.... Också avrundande vi denna varma dagen i solen med en fruktsallad i soffan, jag och min andra halva. Tittade på säsongspremiären av "mammas pojkar" inte riktigt det programmet Alex hade valt om han fick välja.... Men nu fick han inte det ;) Inga skönheter till killar som mammorna "valt ut" denna gången. Jag menar, var de dåligt med sökanden eller? Haha

Idag har vi iallafall spenderat halva dagen till att ordna upp lite saker i Alex liv, och resten i kolonin i den stekande solen. Och med det menar jag inte att vi har legat och haft det skönt i en solstol utan vi har faktiskt jobbat ;-) Sen blev det korvgrillning innan vi åkte hem. Jag åt 2 viktväktar korvar med bröd... Med ketchup. Såklart. 11pp men det var de väl värt :)

Nu snarkas det här brevid så nu ska jag ta och försöka somna snabbt innan det övergår i nästa ljudnivå haha. Imorgon ska jag till Helsingborg och hämta mitt första par linser! gonatt!


Otur

Godmorgon! Sitter och tittar lite på tv, har nyss ätit frukost. Om 40 minuter blir jag upphämtad, back to work again. 12 timmar. Mördartimmar. Och notera; utan spotify. MEN, imorgon är både jag och Alex lediga så ur allt ont kommer nåt gott! ;)

Igårkväll när jag kom hem lagade mitt hjärta mat till oss. Min favorit soppa alá Alex ;-) gott. Käkade på balkongen och sen hade vi en mysig kväll i soffan framför tvn innan de var dags och sova igen. En sak som inte var speciellt mysigt var att jag hade världens otur på loppet av 4 timmar, först skär jag mig i fingret på nån pryl på jobbet precis innan vi slutar, sen bränner jag mig på ungnen här hemma (vilket har resulterat i ett fint brännmärke idag) och sen svullnar halva min underläpp upp så det såg ut som jag hade fått på käften. Allvarligt. Ont gjorde det med och Alex envisades med att det var ett myggbett men var (och är!) det inte. Tog en bild men det ser helt sjukt ut så ni får inte se den. Men ni kan tycka lite synd om mig och min otur iallafall.

Nu ska jag borsta håret! Ha en bra söndag.


Död


Godmorgon! Känner mig helt borta. Jobbade till 12 inatt och sen hem och sov 6 timmar, nu är det dags för jobb igen. Tungt efter semester med sovmorgon var dag! Men jag kämpar på.

Längtar redan efter att få krypa ner hos min fina pojkvän i soffan ikväll kl 7 <3


Propoints recept


Förmodar att det inte är någon viktväktare som läser min blogg (förutom kanske Emelie men hon är ju bättre på detta än jag) men jag tänkte ändå lägga upp receptet på min middag idag. Själv letar jag efter enkla mat recept för att slippa räkna själv men idag hittade jag inget frestande så jag fick slänga ihop själv :)

4 portioner/ 4pp per portion

400 g nötfärs 5 %
1 burk krossade tomater
4 msk tomatketchup
1 1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl skivade färska champinjoner
2 tsk soja
Salt, peppar, grillkrydda och liiite sötningspulver

Med 1 1/2 dl kokt penne pasta till varje portion blir det totalt 7 propoints :) "billigt" för den mängden mat!


Börjar bli sjuk


Så är det tyvärr. Ont i halsen och bihålorna :( tråkigt att bli sjuk nu när jag ska hoppa på en lång jobbhelg imorgon. Men men inget o göra åt.

Sitter och tittar på "Du är vad du äter". Gillar att se på viktprogram och hur människor kan förändra och ändra sina kroppar drastiskt. Man får mycket tips och lärdom när man ser på sånt! Sen ska man bara använda dem med ;-)

Har varit i Kävlinge hela dagen och umgåtts med min mamma och stora syster :) mysigt med lite tjejsnack. Tog tåget hem vid fem och lagade lite matlådor till jobbet i helgen. Det gäller ju att förbereda när man räknar points. Efter det lagade jag middag till mig och Alex som anlände hem vid halv sju.. Min sötnos, han åt och sen somnade han i mitt knä här i soffan. Han jobbar för mycket den mannen! Men jag ska ju inte klaga ;-)


Snabba ryck


Godmorgon mina vänner!

Sitter på tåget till Kävlinge. Hann vara uppe i ungefär en kvart innan jag insåg att om jag skulle ta tjugo i tio tåget så hade jag exakt 6 minuter på mig att slänga på mig kläderna och dra. Och hör och häpna.. jag hann! ;-)

Ska möta min mami också ska vi gå och hämta min lillebror på dagis, han är på inskolning så han har bara varit där någon timme ensam :)

Idag började jag räkna points igen! Wish me luck!



We're going to the movies


Nu drar jag och min man på bio ;-) ha en trevlig kväll!


Guess what


Jag måste ta tag i min träning/vikt för 139494045 gången. Så nu vid lön köper jag ett nytt gymkort, denna gången på fitness 24-Seven. Tänkte köra viktväktarna igen, men denna gången endast hemifrån utan att gå på möten. Vet ju hur bra det gick förra gången och hur det syntes på vågen men alla kalas och skit rubbade min koncentration helt... Haha.

Nu börjar jag om iallafall! Någon som är med mig?!


Åh


Spill inte kakao på golvet. Det är skit jobbigt att torka upp. Försök iheller inte kasta/putta/skjutsa in en kakao paket högst upp i skafferiet för att du är kort och inte når. Ta istället en stol till hjälp. Haha. :(


Magic Mike

 
På tal om bio så är det premiär idag för filmen Magic Mike. Min storasyster berättade för mig om denna filmen för några månader sedan och sen dess har jag nog letat efter den varannan dag på nätet. Haha lite pinsamt om man tänker efter. Channing tatum är iallafall en av mina favorit skådespelare (wonder why) ;-) och han spelar huvudrollen i denna filmen... Manlig strippa ;-)
 
Så ikväll blir det bio igen. Såklart! detta vill man ju inte missa, haha. Vill ni se trailern kan ni göra det här;
 
;
 
 
 

Bio och akuten

 
Godmorgon på er! Hur är det? Här är det bra. Dock har jag nog fortfarande inte fattat att idag och imorgon är mina sista lediga dagar sen är det back to work.
 
Lovade ju er att uppdatera er om bion, och det tänkte jag så snällt göra i måndes kväll. Men innan jag ens hann sätta mig vid datorn var det något viktigare som avbröt. Alex mamma ringde och sa att Alex pappa hade skadat sig på gerringssågen i kolonin. En sån där stor med klinga som man sågar trä med. Så in till akuten bar det av. Han hade fått in tummen i sågen. Senorna var av, musklen var av och de misstänkte benbrott. Så vidare till MAS blev vi skickade och där fick han stanna över natten och vänta på operation igår. De på Mas tyckte att han skulle stanna ytterligare en natt efter OP eftersom man kan få väldigt ont och då är det ju bäst att ha sköterskor till hans. Idag får han äntligen komma hem. Hoppas att det läker som det ska och att han kan använda sin tumme igen i framtiden. Var försiktiga när ni pysslar med sånt för det här såg inte vackert ut. Och inte nog med det, i samma rum låg två andra män nyopererade som också "lekt" med gerringsåg vs motorsåg....
 
Yes.. så thats why jag inte riktigt har haft tid att sätta mig vid datorn då vi flängt rundor en massa de senaste dagarna =) Men åter till filmen! Snabbt och kort; Det var en av de bästa filmerna jag nånsin sett och jag kan knappt bärga mig tills nästa kommer. Den var så spännande och blev aldrig tråkig eller långdragen trots att den var 2,40h lång. Se den :)
 
 
Min fina Alex

Jag viiiilll ha....

 
 
Men vill jag tillräckligt...? Vad tycker ni? fula? snygga? fulsnygga?

Midnight in paris

 
Igår var vi på hemmakväll och hyrde film. Och som vanligt så har man ju typ sett alla filmer på "nyheter" trots att de säkert är ett år gamla. Men vi hittade en till slut och det blev denna; Skit dålig film. Haha Alex somnade efter en fjärdedel och jag blev ensam kvar med denna konstiga filmen. Men det var inte riktigt mitt budskap...
 
Filmen är ju inspelad i Paris, och fan vad grym känsla det är när dem visar alla vackra platser i Paris i introduktionen av filmen, och man känner igen varenda plats! Det kändes som det var igår vi gick på paris gator och "åååhade" över alla vackra byggnader och platser :) Vi var ju där i våras men besökte bara själva paris centrum under en dag, alldeles för lite om man ska hinna med allt. Vill jättegärna åka dit igen men först är det några andra städer vi vill besöka. Barcelona, rom... m.m
 

Oh no you didn't...

 
Började dagen idag med att mmsa världens fulaste bild till min pojkvän. Haha han brukar alltid väcka mig varje morgon och säga hejdå (nu tänker vissa av er; gud vad störigt. och ja det är sjukt störigt ibland när man inte kan somna om igen, men samtidigt så mysigt) och idag gjorde han inte det haha. Bara sådär utan förvarning. Så jag tyckte att han förtjänade denna.
 
 
När jag stigit upp käkade jag frulle. Sen tog jag på mig träningskläderna och gick ut på en pw. Faaan vad jag hatar att gå när solen steker. Det är hemskt. Men det är hemskt att överhuvudtaget motionera så det kan ju kvitta egentligen. ;-)
 
 
Efter pwn kastade jag mig i soffan och surfade runt på lite bloggar, fb, instragram... ni vet. Sen fastnade jag i "top model sverige" som dem visar typ 4 avsnitt i rad av varje förmiddag. Sen bar det iväg igen. Till ica och köpa lunch....
 
 
Yummie! Nu har fördrivit ytterligare timmar med lite tvtittande (fy skäms när det är fint väder ute) och nu tänkte jag ta en dusch, städa undan, fixa mig och så småningom fixa middag till min man som är hemma vid halv sju. För ikväll ska vi på bio! Vi är lite efter men nu är det vår tur att se The dark knight rises :) jag har dock inte sett dem andra haha så det blir väl bara Alex som hänger med i storyn. Men jag ska absolut uppdatera er med mitt betyg!
 

Sommar 2012

 
No excuses. Har bara inte haft lust. Tänkte uppdatera er med lite bilder iallafall då jag la över massvis från telefonen. Här är en liten del från min sommar...
 
Vi/jag har badat, solat (i den mån det gått) varit på liseberg (tidigare i somras) besökt ullared, firat min storasysters 25 års dag, motionerat, shoppat, firat midsommar, grillat, pussats, gått på bio, druckit vin på stranden, fått presenter, givit bort presenter, festat, grillat (!), fikat, målat.. och ännu mer. Trots att denna sommaren inte gav mig lika mycket sol och värme som jag önskat så har den ändå varit väldigt mysig :) Jag har varit ledig i nästan 4 veckor och på fredag börjar jag jobba igen. Kommer kännas tungt att jobba varje helg igen nu när man varit ledig men det finns ju inget o göra åt.